Nädal Euroopa Parlamendis, 4.- 8. märts

Naiste õiguste ja soolise võrdõiguslikkuse komisjon arutab koos rahvusparlamentide esindajatega naissportlaste olukorda. Rahvusvahelise kaubanduse komisjon hääletab tollimaksude ja -kvootide peatamist Ukraina ja Moldova ekspordile.

Rahvusvaheline naistepäev / Naissportlased. Neljapäeval, 7. märtsil arutab naiste õiguste ja soolise võrdõiguslikkuse komisjon koos rahvusparlamentide esindajatega naissportlaste olukorda. Teemade hulgas on sooliste stereotüüpide ja väärkohtlemise väljajuurimine ning naistele võrdse tasu ja staatuse tagamine. Kuulamisel osalevad Belgia judoka Charline Van Snick, Rootsi jalgpallur Pia Sundhage ja Poola sõudja Katarzyna Zillmann.

Kaubandus / Ukraina ja Moldova. Neljapäeval hääletab rahvusvahelise kaubanduse komisjon ettepanekut peatada veel üheks aastaks tollimaksud ja -kvoodid Ukraina ja Moldova ekspordile. Oluliste turutõrgete puhuks on ette nähtud kaitsemehhanism, samuti rakenduvad tollimaksud juhul, kui Ukrainast pärit kodulindude, munade ja suhkru import ületab 2022. ja 2023. aasta keskmist mahtu.

Täiskogu ettevalmistused. Fraktsioonid valmistuvad 11.–14. märtsini toimuvaks täiskogu istungiks, kus lõpphääletusel on hoonete energiatõhususe direktiiv, meediavabaduse määrus ning tehisintellekti määrus. Lisaks hääletab parlament mänguasjade ohutust puudutavate nõuete karmistamist ning nn Euro 7 reegleid, mis vähendavad maanteetranspordi heitkoguseid. Arutelul “See on Euroopa” esineb täiskogu ees Soome president Petteri Orpo.

Nädala detailse kava leiate siit.

Kadi HERKÜL

Pressinõunik

(+372) 630 69 42

(+372) 511 75 10

kadi.herkuel@europarl.europa.eu